Hoe kom je van een likdoorn op je voet af?

Hoe kom je van een likdoorn op je voet af?

Als we slecht passend schoeisel aan onze voeten dragen, ontstaat er vaak overmatige druk op het huidoppervlak. Het resultaat zijn vervelende likdoorns die pijnlijk en oncomfortabel zijn. In dit soort situaties moeten we zo snel mogelijk reageren. Wat zijn likdoorns en welke types kunnen we onderscheiden? Hoe kunnen we ze bestrijden? Antwoorden op deze vragen zijn te vinden in het volgende artikel, dat wij alle geïnteresseerde lezers willen aanbevelen.

Voetafdrukken – wat zijn het en welke soorten zijn er?

Als we besluiten voetafdrukken te definiëren, kunnen we concluderen dat ze een bepaalde afweerreactie van de huid zijn, veroorzaakt door overmatige wrijving of druk. Dit verschijnsel komt meestal voor op de voetzolen, tussen de tenen en ook aan de binnenkant van de handen.

Wat te doen aan een voetafdruk?

We mogen echter niet vergeten dat likdoorns iets heel anders zijn dan wratten of blaren. Likdoorns kunnen worden onderverdeeld in eelt en eelt. Deze laatste zijn meestal zichtbaar op de voetzolen en worden veroorzaakt door slecht passend schoeisel. Likdoorns daarentegen lijken op de vorm van een kegel – ze bevinden zich op de tenen, eventueel tussen de tenen.

Hoe bestrijd ik likdoorns?

Likdoorns zijnzeker niet prettig, dus moeten we er alles aan doen om er vanaf te komen. Daar zijn verschillende oplossingen voor, waarover we later in dit artikel iets meer zullen schrijven. Hoe kom ik van likdoorns op mijn voeten af?

Remedie voor likdoorns op voeten – gebruik beproefde methoden

Vraag je je af hoe je een voetafdruk kunt verwijderen? Overweeg om een speciale zalf te kopen, die in bijna elke apotheek verkrijgbaar is. Op de medische markt vindt u meestal preparaten die salicylzuur of melkzuur bevatten. Het eerste wordt gebruikt om de verhoornde laag van de opperhuid op te lossen – dit vergemakkelijkt het peelen. Hetzelfde geldt voor melkzuur, dat de hoornlaag van de opperhuid verzacht.

Hoe verwijder ik een likdoorn op mijn voet?

Vermeldenswaard is ook dat deze twee ingrediënten een antibacteriële en schimmelwerende werking hebben, waardoor de verspreiding van bepaalde huidziekten wordt voorkomen. Interessant is dat sommige zalven een ontstekingsremmende werking kunnen hebben. De juiste werking van een medicinale zalf is om deze alleen op de likdoorns aan te brengen en niet op de gezonde huid. Anders kan het de opperhuid irriteren en in extreme gevallen een allergische reactie veroorzaken.

Likdoornpleisters – zijn ze effectief?

Hoe kom je van een likdoorn op je voet af? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: gebruik pleisters. Ze zijn meestal gedrenkt in verschillende preparaten die de huid moeten verzachten, waardoor ze veel gemakkelijker te verwijderen zijn. Men mag echter niet vergeten dat er veel verschillende pleisters op de markt zijn, die op het eerste gezicht alleen verschillen in prijs en uiterlijk.

In de praktijk lijken hydrocolloïde exemplaren een interessante oplossing. Ze dienen om de druk te verlichten en bedekken ook de verdikte huid. Ze zijn ook waterdicht en garanderen een omgeving met voldoende vocht. Het is onmogelijk om niet te vermelden dat likdoornpleisters ook preventief worden gebruikt

Wat voor likdoorns op de voet?

Huismiddeltjes voor likdoorns op de voeten

Een van de huismiddeltjes voor likdoorns op de voeten is een kompres gemaakt van knoflook en aloë vera bladeren. Dit soort verband moet ongeveer twee keer per dag worden verwisseld totdat de harde plek is verdwenen.

Een alternatieve oplossing is het gebruik van aspirine. Plet het in een kleine hoeveelheid water en breng de pasta vervolgens aan op de likdoorns. Het is raadzaam om het 15-30 minuten te laten zitten onder huishoudfolie. Exfoliërende sokken zijn ook effectief. Ze bevatten ureum en plantenzuren die de huid van de voeten verzachten. Er moet echter op worden gelet dat u geschikt schoeisel draagt en de huid niet te veel schuurt. Zoals het gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen.

Volg Vrouwen Wereld op Google News! Blijf op de hoogte! Volg

Tess Jansen

Zie meer: Gezondheid